img

Tur til Loneelven på Osterøy

08.sep.2006 @ 18:19:25
08092006
Hvert eneste år siden jeg var 4 år gammel har jeg vært minst én tur på Osterøy øst for Bergen. Faktisk Nord-Europas største innlandsøy. Fatter`n var fra Hagebø noen kilometer fra handelssentraet, Lonevåg. Jeg synes det er viktig å beholde en liten del av fortida, ved å ha igjen et lite bein borte på Osterøy. Ikke minst så lokker den fantastiske smålaks- og sjøørrettelva, Loneelven.
Jeg har vel fiska i den elven de siste 35 årene - med naturligvis vekslende hell. Det er en utrolig flott elv, spesielt med tanke på fluefiske. For nybegynnere er den ideell. Den øverste delen er stilleflytende, med gressbakker som gjør elven helt utrolig med tanke på fluekasting. den er så pass smal at det ikke på noe sted er umulig å nå over hele elven. Den nederste strekningen er stryk. Også her er elven lett å fiske, men naturligvis litt mer utfordrende.
Loneelven er en typisk Vestlandselv, som er svært avhengig av vann for at fisken skal gå opp. Men når regnet først kommer, er det gjerne store mengder smålaks (tert) som går opp. Og da gjelder det å være på plass.
Tidligere år har gjerne markfiskerne forsynt seg grovt av laksen på slike dager. Men de senere årene har det blitt mer og mer fluefiskere på elven.
Jeg er nå kommet meg ned til elven, og skal fiske noen timer nå på fredagskvelden. Elven ser veldig bra ut med hensyn til vannstand. Men laksen tar som kjent ikke på bestilling. Egentlig er jeg mer interessert i å fiske sjøørret når det blir mørkt, men sier ikke nei til en laks heller.
http://www.loneelva.net/

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1997072
hits