Debutant i bakken

11.mar.2007 @ 08:12
Alpint1

Det gjelder å benytte enhver anledning til å være sammen med de man er glad i nå rett før avreise. Klart det blir tøft å være borte fra dem i to måneder. I alle fall så tok Yvonne og jeg med oss ungene til Varingskollen på lørdag. Det ble Martines (5) debut i slalåmbakken.
Og det er klart at femåringer har sin egen oppfattelse av ting før de er testet ut - og dermed dannet et bilde av det. Det førte naturligvis til litt misforståelser.
"Jeg vet jo ikke hvilken knapp jeg skal trykke på i heisen", kom det noe bekymret fra baksetet på vei til bakken.
Hun hadde kjørt heis i blokka hos farmor. Det var altså hennes referanse til heiskjøring...
Og da en ungdom kom rasende nedoverbakken på snowboard, kom det begestret fra jentungen: "Se! Der er det en som står på én ski baklengs!"
Og med den største selvføgelighet som overgikk alle pappas forhåndsforhåpninger, kjørte jenta som om hun aldri hadde gjort annet.
Jeg innrømmer at jeg hadde hjertet i halsen enkelte ganger, når hun suste i vill fart nedover familieløypa. Men hun stanset uten problemer ved heiskøen.
Iselin (12) og Tobias (8) er rutinerte i alpinbakken, og ferdihetene er derfor adskillig bedre enn Marine og Magnus` (12). Alle tilpassa sine egne ferdigheter i bakken. Natuligvis skal en 12-årig gutt teste ut grensene endel, og være like god som ei jevnaldrende jente.
Det medførte et par spektakulære saltomortaler, med ski flygende i alle retninger i den svarte løypa...
Magnus innrømma etterpå at han kanskje syntes det ble noe bratt, siden han ikke helt beherska det å svinge til venstre... Jaja, de skal lære.
Selv fikk jeg trent lårmuskulaturen skikkelig, siden det er minst ti år siden jeg har hatt slalåmski på beina. Men et fint avbrekk fra løpe- og gåturene ble det. Nå er det bare tre uker til avreise... Ekspedisjonsklærne er ferdige med påtrykket logo. Ingen tvil om at vi synes i landskapet.
   
  

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4719496
hits